WAP.HELL-MUSIC.LT
APKLAUSA
Ar sekate/klausote išleistus naujus albumus?
ARCHYVAS
NAUJAUSIA FORUME
ARTIMIAUSI ALBUMAI
2012-05-25DISAFFECTED „Rebirth” (i)
2012-05-25 THE INIQUITY DESCENT „The Human Apheresis” 2012-05-25AHAB „The Giant” (i)
2012-05-25SABATON „Carolus Rex” (i)
2012-05-28 MALICE „New Breed Of Godz”
PILNAS SĄRAŠAS
STATISTIKA

|
gera knyga
Puslapiai: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
banditaz

Moderatorius
|
"Plieninės žiurkės" knygos tai apskirtai kažkoks H.Harrisono kultas :-D Paskritai, H.Harrisonas turi kažkokią savitą rašymo maniera, labai įdomi perspektvya, kažkuo ypatinga, negaliu net dabar pasakyt. Todėl dar visai nieko yra jo knygos "Mirties planeta", vėlgi kelios knygos. Perskaičiau visus PFAF išleistas H.H. knygas, tik žemiau 200 kažkelintojo tomo, nes tėvas nebepirko knygu, o man sci-fi kiek nusibodo :-) |
| Žinučių: 1180 |
2007-07-04 01:57 |
vejasnb

True senbuvis
|
ASTAROTH>>> montekristas tikrai labai idomi knyga. nors remiamasi dievu daug kur, bet sktaitau ir man labai patinka. snd gal ir baigsiu. |
| Žinučių: 5108 |
2007-07-04 08:45 |
TadyZ

True senbuvis
|
Carl Sagan - Demonų Apsėstas Pasaulis - mokslinė, skeptiko biblija. Labai gera knyga, man gyvenimą pakeitė šiek tiek. |
| Žinučių: 714 |
2007-07-04 09:16 |
abaddon

True senbuvis
|
kalbant apie dan browna, tai labai placiai perbego informacija, kad jo da Vincio kodas plagijatas. pries tai analogiska ideja aprase kazkoks japonas. japonu literatura yra tikrai sudetinga, todel visai naturalu, kad ta knyga neispopuliarejo...
ir jo galima ne tik nemegt, jo galima nekest. jeigu jis kopijuoja idejas ir tik graziai raso, tai jis niekas. yra daugybe zmoniu, kurie neturi vaizduotes, bet gali kazka pagrazintai perrasyt.
aisku, kad as neturiu labai svariu argumentu, bet jauciu jam antipatija, bet Coelcho vistiek labiau nemegstu.
|
| Žinučių: 1071 |
2007-07-04 12:20 |
Godbjorn

Patyręs dalyvis
|
skaitau dan brown knygas (siuo metu angelai ir demonai).velniskai gera knyga ir velniskai geras rasytojas Kokiu jau kokiu, bet velniškai geru rašytoju Browno tikrai nepavadinčiau. Gana eilinis trilerių rašytojas su dyyyydele reklama, ir tiek.
Neseniai va pradėjau Bernard'o Werber'io "Tanatonautus". Toks vietomis ironiškas/ciniškas a la fantastinis romanas apie mirtį. Nesuvokiu kuo, bet kažkuo primena M. Artwood "Oriksę ir Griežlį" (kas neskaitę - rekomenduoju paskaityt, postapokaliptinis pasaulis, nors ir ne per giliausiai pavaizduotas).
Iš grynosios sci-fi rekomenduočiau Aleksandr Gromov - Feodalas. Kažkuo (maloniai) primena Strugackių "Pikniką šalikelėje".
Šiaip dar prisiminiau Carl Sargent & Marc Gascoigne "Nosferatu". Science fantasy. Magija, troliai ir kulkosvaidžiai, virusai, kompiuterinės technologijos. Settingas pagal aprašymą tikrai trenktas, bet skaitant viskas labai savo vietoje.
St.Kingą visai pamiršau. Tas tai visiškai genijus. Visiškai nesutinku. Pirmi darbai - taip, ir nauji, ir įdomus, vėliau - tik rašymo stilius neblogas, siužetai, gąsdinimo būdai - visiški vienodi.
Jei kalbant apie S. Kinga tai man ysimtiniausia jo knyga "Tai" Man ko gero irgi. Bet ne dėl siaubo, o dėl tos vežančios 50s atmosferos.
O norintiems siaubo, rekomenduočiau klasikos - Edgaro Alano Poe, neseniai išleistas rinkinys lietuvių kalba "Raudonoji Mirties Kaukė". Žymiai didesnis už pirmąjį. |
| Žinučių: 108 |
2007-07-04 15:23 |
fobija_

Patyręs dalyvis
|
Dar iš sci-fi miniu J. L. Chalker "Vidurnaktis Prie Sielų Šulinio". Ši kažkada supurčius buvo truputį kažkaip.
O vieną lietingą savaitgalį praleidau pakaitom su Granausko ir Parulskio tekstais. Parulskio parulskiškai "rimtas" požiūris į visokybes "nuoguose drabužiuose" ir esė rinkinyje "Siužetą siūlau nušauti". Granausko magiškumai novelėj "Saulėlydžio senis" i apysakoj "Jaučio aukojimas". Paskiau sakytum dvasinės "lomkės" : )
Paminėtų lietuvių autorių kūrybos, tau ASTAROTH, nerekomenduoju : ) |
| Žinučių: 101 |
2007-07-04 15:48 |
Asas

True senbuvis
|
Klarko "Rama". |
| Žinučių: 471 |
2007-07-04 17:36 |
vejasnb

True senbuvis
|
as tai apie dan brown girdejau kad jis kazkokiu prancuzu moxlinyleidiny nukopijawo, kitawetus, situ teoriju yra dauk ir jos kartojasi, tai nieko nuostabaus kad sutapo. jo knygos skaitmenine twirtowe ir meteoritas lb neblogos, ir niex nerekia, nes jos nesusilauke tokio populiarumo |
| Žinučių: 5108 |
2007-07-04 19:41 |
ASTAROTH

True senbuvis
|
Kokiu jau kokiu, bet velniškai geru rašytoju Browno tikrai nepavadinčiau. Gana eilinis trilerių rašytojas su dyyyydele reklama, ir tiek. na cia jau nuo asmeninio skonio priklauso.o rasytojas jis tikrai geras.dabar pradejau skaityt skaitmenine tvirtove...idomu ten su tuo algoritmu ir kompu kuris gali sunkiausius kodus issifruot...
O norintiems siaubo, rekomenduočiau klasikos - Edgaro Alano Poe, neseniai išleistas rinkinys lietuvių kalba "Raudonoji Mirties Kaukė". Žymiai didesnis už pirmąjį. vo poe kuryba tai man labai patinka,ypac "juoda kate".
ir labai patiko ekranizacija "masters of horror".
f.nyces antikristus tai man isvis viena geriausiu knygu,gal delto nes man labai artimos nihilistines idejos.. |
| Žinučių: 3489 |
2007-07-04 23:16 |
Naberius

True senbuvis
|
nyces antikristus tai man isvis viena geriausiu knygu,gal delto nes man labai artimos nihilistines idejos.. na cia jau filosofija. as tai nesu saves istates i kazkokias filosofines "vezes". o skaites sito dalyko ivairaus: kungfutcijus, lao dze, graiku klasikine, vakaru europos klasikine, fromas, dar net "bendram issilavinimui" senaji testamenta perskaiciau. paskutiniai skaityti- tomas akvinietis (teologija, bet labai protingo zmogaus. butent po jo darbu baznycia eme suvokti dieva ne kaip seni ant debesies, o kaip absoliuta) ir hagakure (yamamoto kazkokio parasyta)- verta skaityti sita. ne visas mintis gali priimti, bet kad jas atmesti reikia gerai pamastyti. bet patarciau pries tai kungfuciju perskaityti (bent jau). |
| Žinučių: 635 |
2007-07-05 00:57 |
abaddon

True senbuvis
|
na manau, kad butent Nietzsche reiketu vertinti ne tik kaip filosofa, bet ir kaip kureja. juk jo kuriniai parasyti tikrai meniskai... jeigu kalbet apie Zaratustra, tai ten ir istorija rutuliojama. man is jo kuriniu, jeigu apie stilistika kalbant, tai labiausiai patiko `Linksmasis mokslas`, o del ideju, tai galbut `Stai taip Zaratustra kalbejo`.
o siaip tai filosofija tikrai atskira tema... beje tomas akvinietis man irgi patiko. o mano psakutine skaityta, tai Senekos `Laiskai Liucilijui`. tai mano stalo knyga. as ja daznai vartau ir skaitineju, tai viena, tai kita laiska.
tarp kitko, kodel kungfucijus? cia taisyklingas jo vardas ir musu vertejai eilini karta susimove su savo sulietuvinimais ar tiesiog tu suklydai?.. nes as nuo pradines mokyklos auksines taisykles ji zinau, kaip konfuciju. |
| Žinučių: 1071 |
2007-07-05 10:32 |
Naberius

True senbuvis
|
del konfucijus- taip gaunasi verciant is anglu kalbos.
patys kinai sakytu Kung-fu-tzu. Kung yra vardas o fu-tsu berots didysis mokytojas ar kazkas tokio. cia tik susitarimo reikalas |
2007-07-05 11:32 |
Gilded

Patyręs dalyvis
|
john fowles yra tikrai gera rasytoja ir jo knyga magas yra (tiksliauia butu pasakyt ) uzvaldanti,o taip par ir kolekcionierius,labai originaliai parasyta romana,bei pats garsiausias jo prancuzu leitenanto moteris. |
| Žinučių: 100 |
2007-07-06 12:35 |
EX_libris

True senbuvis
|
Mary Roach ,,Negyvėliai". Mokslinė, kraupoka, tačiau komiška knyga apie tai, kas daroma su negyvėlių kūnais. Pavyzdys: dvyliktojo amžiaus Arabų turguose, žinant taškus, buvo galima įsigyti ,,medumi pasaldinto žmogaus"(žmoguas palaikai įšmirkyti meduje), tai buvo vaistas vartojamas tiek išviršiniam naudojimui tiek vidiniam - pro burną. Taip gydydavo lūžusias rankas, kojas... Ir panašūs dalykėliai atkasti ir aprašomi toje knygoje, norit tikėkit - norit ne, tam reikalui greičiausiai reiktų knygą perskaityt ir apie pačią autorę pasidomėt. |
| Žinučių: 517 |
2007-07-06 15:24 |
Naberius

True senbuvis
|
siaip tai manau europoje ar indijoje galejo tokie dalykai buti. taip, arabai be jokiu tabu skrosdavo negyvelius, bet juos valgyti- grieztai draudziama ir lauktu mirtis uz tai. beto kadangi jie ' kitaip nei europieciai, puikiai zinojo zmogaus anatomija, pas juos jau 13-14 amziuje buvo atliekamos chirurgines operacijos, kurios europoje dar 400 metu nebuvo daromos. |
2007-07-06 16:00 |
ASTAROTH

True senbuvis
|
gal kas esat skaite Paul Sussman-Pražuvusi Kambizo kariauna?...girdejau kad labai gerai vertinama knyga tarp trilerio megeju... |
| Žinučių: 3489 |
2007-07-06 16:16 |
Asgardas

Patyręs dalyvis
|
Vat idomiai persiskaite R. Drakso "Raganiaus Karas". Patiko tas "paralelionio-magijos" pasaulio supynimas su Musu laikais.. |
| Žinučių: 87 |
2007-07-06 20:01 |
banditaz

Moderatorius
|
St.Kingą visai pamiršau. Tas tai visiškai genijus.
--------------------
Visiška i nesutinku. Pirmi darbai - taip, ir nauji, ir įdomus, vėliau - tik rašymo stilius neblogas, siužetai, gąsdinimo būdai - visiški vienodi. Čia matyt kai kam. Ne visas knygas jo perskaitęs, bet ta skaityta dalis man nėra vienoda ir kiekviena knyga išsiskiria savitumu. Aišku, maniera labai matoma, bet rašymo stilių pamatyti galima kiekvieno rašytojo, jei jis parašo gana nemažai knygų. Bet tai nebūtinai reiškai paties savęs kopijavimą.
Beje, kalba eina apie ankstyvesnę St.Kingo kūrybą, naujosios nelabai skaičiau. |
| Žinučių: 1180 |
2007-07-06 22:29 |
metalistas

True senbuvis
|
Kovo Idos |
| Žinučių: 1046 |
2007-07-07 02:56 |
Dove

Patyręs dalyvis
|
"Mary Roach ,,Negyvėliai"."
Net du kartus skaičiau ;] gal ką nors panašaus literatūriniame pavidale žinote? |
| Žinučių: 96 |
2007-07-23 02:54 |
Puslapiai: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
|
NAUJIENOS
LIETUVOS NAUJIENOS
UŽSIENIO NAUJIENOS
RENGINIAI LIETUVOJE
2012-05-26
Jadagoniuose festivalis „Baikerių naktys 2012“. Dalyvauja:
ROYAL HUNT (progresyvus is metalas...
2012-05-26
Vilniuje:
OBOLTRED (death metal, Vilnius)
INHERITAGE (brutal death metal, Panevėžys)
ELIMINAT...
2012-05-30
Kaune KATHAARSYS „Rara Vez European Tour 2012“ turo koncertas. Dalyvauja:
KATHAARS YS (progre...
2012-05-31
Jonavoje KATHAARSYS „Rara Vez European Tour 2012“ turo koncertas. Dalyvauja:
KATHA ARSYS (pro...
2012-06-01
Vilniuje KATHAARSYS „Rara Vez European Tour 2012“ turo koncertas. Dalyvauja:
KATHA ARSYS (pro...
2012-06-02
Vilniuje:
AWAKENING SUN
Vieta: „Alaus namai“ (A. Goštauto g. 8, Vilnius).
Lai kas: 20 va...
2012-06-09
Vilniuje Michael Angelo Batio su grupe koncertas.
Vieta: klubas „New York Club“ (K alvarijų ...
2012-06-18
Vilniuje FEAR FACTORY turo „Noise in the Machine Tour“ koncertas. Svečiai - TBA.
V ieta: klub...
2012-06-22
Varniuose festivalis „Kilkim Žaibu XIII“, birželio 22–24 d. Dalyvauja:
MELECHES H (black/d...
2012-06-27
Vilniuje JAV thrash metal veteranų MEGADETH turo „TH1RT3EN World Tour“ koncertas.
Vieta: Ū...
2012-07-12
Anykščiuose festivalis „Velnio Akmuo“, Liepos 12–15 d. Dalyvauja:
ANATHEMA (at mosferinis...
PARODYTI VISUS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIAI UŽSIENYJE
VISI UŽSIENIO RENGINIAI
|